This project is an award winner

The Big Parks Project

This project is an award winner

The Big Parks Project, now known as Centenary Park, was community led to create a new recreation destination in Peacehaven, a coastal town just east of Brighton. A highly sustainable project designed for the entire community to include a central activity café, two playgrounds, cycle paths, skate park and sports facilities. The park adjoins the South Downs National Park providing a natural gateway to exploring the wider countryside.

This award-winning project also saw the redevelopment of the community hub building, extensive wildflower seeding, indigenous landscaping and early planting of the community orchard.

PROJECT CATEGORIES


ClIENT

Lewes District Council

VALUE

£3.5m

Team member

Ben Coombs

Programme

40 weeks

Our role

Quantity Surveying, Project Management, Contract Administrator

Architect

Allen Scott Landscape Architects / Kaner Olette Architects

Contractor

Tasker Catchpole

Procurement

JCT Standard Building Contract with Contractors Design

The park has two magical playgrounds. The first is a toddler playground with its giant wood carved dragon, a peek a boo wall and the second an adventure playground for older children boasting a magnificent acorn tower and the biggest swing you’ve ever seen!

Much care was taken to make the park as environmentally friendly as possible using traditional materials and methods. Among other awards the park was highly commended by Sussex Heritage Trust in the Public and Community Section.

Awards

South East England RIBA Regional Awards 2016


Regional Finalist for the Civic Trust Awards 2018


Constructing Excellence Awards 2015


Architect Journal Retrofit Awards 2015


Sussex Heritage Trust 2016


back to work